2016. január 11., hétfő

Michael E. Gerber: A V mítosz
   A legtöbb kézműves úgy kezdi ahogyan én is kezdtem:
Első körben kiváltottam az adó számot. Utána leültem az asztalomhoz és napi 10-12 órás munkával elkezdtem alkotni. Mikor az első darabok elkészültek számos felületre kitettem őket és vártam a csodát. A vevők azonban nem akartak özönleni. Sőt alig-alig csúszott be egy-két megrendelés. Hiába reklámoztam a szélrózsa minden irányába az áttörés nem következett be. 
   Tanácstalanul és kétségbe esve álltam mert nem tudtam mi a hiba. Ma már tudom; minden rossz volt úgy, ahogy akkoriban csináltam. Rá kellett döbbennem, hogy az eredeti elképzeléseim már akkor halálra voltak ítélve amikor kitaláltam őket. Gyökeres változtatásokra volt szükség. Nem csak a vállalkozás működtetésében de a szemlélet módomban is.
   Ez a könyv példákon és személyes tapasztalatokon keresztül mutat be egy olyan üzleti modellt, aminek a segítségével milliárdos nagy vállalatok nőttek ki a semmiből. Nem csak megismerteti a módszert de azt is elárulja, hogyan tudod a saját vállalkozásodban alkalmazni.
   Ha úgy döntenél, hogy te inkább másik modellre szeretnél építkezni, akkor is hasznos lehet számodra ez a könyv. Megtanít arra is, hogyan változtasd meg a szemlélet módod és hogyan tekints kézműves helyett cég vezető ként a saját vállalkozásodra.
   Ez a könyv kevesebb mint 2000 Ft, de több 100 000 Ft értékű információval tehet gazdagabbá. Ha 1-2 évvel korábban olvastam volna, számos hibát és vak vágányra futást kerülhettem volna el. 
Kötelező szak irodalom ként ajánlom mindenkinek aki valaha is vállalkozásra akarja adni a fejét.

   Még valami: az alap gondolat első olvasásra ijesztő lehet, de ne zárkózz el tőle azonnal. Olvasd kellő nyitottsággal és utána alaposan gondold át. Ha mások milliárdos nagy vállalatokat tudtak vele felépíteni akkor neked is sikerülhet.

Olvassátok el és írjátok meg, hogy melyik részt tartjátok a leghasznosabbnak.

Jó szórakozást kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ugrás a lap tetejére