2016. március 26., szombat

Robert T. Kiyosaki : Gazdag papa, szegény papa

   Az egyik legfontosabb dolog amit a tavalyi évben megtanultam, az volt, hogy a sikeres vállalkozóvá váláshoz előbb szemléletet kell váltani.
Fel kell hagyni a " szakember " gondolkodás móddal és át kell kapcsolni " üzletemberbe". Ehhez pedig kik értenének jobban mint a gazdagok, akiknek még a bőrük alatt is pénz van.

   Eddig rendben is volt a dolog, de honnét lehetne megtudni miként gondolkodnak a gazdagok?
Szegeztem magamnak a kérdést.
   A válaszért nem kellett pénzes emberek után loholnom vagy a hétköznapi szokásaikat fürkésznem. Elég volt csupán besétálnom a könyvesboltba, leemelnem a polcról Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa c. könyvét. Amiben elmondja mi az amit a gazdag szülők megtanítanak a gyerekeiknek a közép osztálybeli és a szegény szülők pedig nem.


   Megvallom őszintén, hogy nem kerestem tudatosan a könyvet. Nem azért mentem be a boltba, hogy ezt megvegyem. Azért esett rá a választásom mert megtetszett a címe.
  Ha az " önismereti, megmondó " könyvek közt látom biztosan ott hagytam volna, de mivel a marketing témájú könyvek közt akadtam rá, adtam neki egy esélyt.

   Nyugodt szívvel mondhatom, hogy nem bántam meg. Téged is arra biztatlak, hogy ha nem is a teljes sorozatot de legalább ezt a kötetet olvasd el.
   Noha Robert szemlélet módjával nem tudok teljesen azonosulni és talán így is van ez jól, mégis sokat tanultam tőle. Olyan fontos tudás anyag elsajátítására sarkal ami nélkül nem lehet nagyobb vagyonra szert tenni. Már pedig ez a cél.
  
   Nincs olyan kézműves aki arról álmodik, hogy napi 12 - 14 órában gürcöljön egy kenyér áráért. Mind szeretnénk megélni a vállalkozásunkból. Jól élni. Jelentős anyagi javakat felhalmozni, amivel biztosítani tudjuk gyermekeink jövőjét.
   Ehhez azonban szemléletet kell váltani. Megtanulni másként gondolkodni.

   Ha elolvastad Michael E. Gerber: A V mítosz c. könyvét akkor már tudhatod, hogyan tekints cégvezető ként a saját vállalkozásodra.
   Kiyosakitól megtanulhatod, hogyan irányítsd tulajdonosként és, hogyan gyarapítsd a vagyonod akkor is amikor a többiek lehúzzák a rolót.

   A könyv kicsit életrajzi jellegű. A saját életének történésein keresztül meséli el, hogyan sajátította el a gazdagsághoz vezető tudást.
   Noha vannak dolgok amikben nem értek vele egyet, mégis megváltoztatta a pénzhez való viszonyulásom.
    Kíváncsi vagyok, hogy a te nézeteidet megváltoztatja-e?

Vedd meg, olvasd el, és írd meg róla a véleményed! Tényleg kíváncsi vagyok rá!u.i.: Nem tudom, hogy legális-e vagy kalóz verzió de ha már rá találtam akkor megosztom veled.
A linkre kattintva eltudod menteni a könyvet PDF formátumban ingyen és akár azonnal el is tudod kezdeni az olvasást.
http://pluszpenzforras.info/gazdagpapa.pdf

   Ennek ellenére a könyv megvásárlására biztatlak, mert azt biztosan eltudod érni a polcodon akkor is ha a linken már nem lesz elérhető vagy valamiért nem férsz hozzá az elektronikus változathoz.

Jó szórakozást kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ugrás a lap tetejére