2015. szeptember 24., csütörtök

Filagóra

  A papír biztos és stabil helyet foglal el a legkedveltebb alapanyagok listáján. Előkelő helyezését a széles választéknak és a sok rétű felhasználásának köszönheti. Míg a távol keleten már saját kultúrája van a papír felhasználásának, addig hozzánk ezek a technikák csak az utóbbi évtizedekben kezdtek elérni. Az origami már mindenki számára ismerősen csenghet de a kirigami még csak most kezdte meg hódító útját. 
  A kirigami szó jelentése papír vágás. Szikével és ollóval vágják ki vagy vágják bele a mintát a papírba. Ragasztást nem igényel. Az eredmény lehet két vagy akár három dimenziós is. Gondoljunk csak a kirakatokat, ablakokat díszítő papír hópelyhekre.
  A makettezésben is egyre nagyobb szerep jut a papírnak. Elsősorban olcsóságával hódította meg a modellezés világát de számos egyéb előnnyel is rendelkezik. Elegendő csak kinyomtatni a színes sablont, kivágni, össze ragasztani és kész is. Készség fejlesztő foglalkozásnak is kiváló a gyermekek számára. Az egyszerűbb, gyorsan elkészíthető darabokkal hamar siker élményre tehetnek szert.
  Nekem a makett építés és a kirigami is nagy szerelmem. A két technika ötvözéséből született meg ez a kicsi filagóra. Már így is nagyon tetszik de azt hiszem némi díszítéssel tovább lehetne fokozni. 
      Te mit tennél rá?




1 megjegyzés:

  1. Én futtatnék fel indákat esetleg kis virágokat rá , tetejére galamb , belülre pad pl

    VálaszTörlés

Ugrás a lap tetejére