2015. szeptember 22., kedd

Gyermeki boldogság

  A papír makettezés reneszánszát éli. Mindenki számára elérhető közelségbe hozza a méltán kedvelt makett készítés világát. Viszonylag olcsónak mondható és kevés eszközzel is bele lehet vágni. Elegendő csupán egy élesebb szike, gyorsan száradó ragasztó és persze valamilyen keményebb papír a kinyomtatott mintával. Indulhat is a szórakozás. Persze ennyi eszköz is bőven megteszi, azonban aki bele szeret a technikába annak nincs megállás. Hamar szert tesz egy rendes szike készletre, lyukasztóra és egy papír boltnyi mindenféle papírra. Ceruzákra, tollakra, papír vágóra és még hosszasan sorolhatnám. Határ a csillagos ég.
  Én is szerelmese lettem a témának. Az első darabom egy kis házikó volt. Hamarosan készítek egy hasonlót, majd mutatom. Őt követték az egyszerű sziluettek, majd az egyre bonyolultabb karácsonyi díszek. Na persze anya ként nem maradhatnak el a játékok sem. Mindig meglepődöm, hogy a gyerekem mennyire tudja értékelni a sérülékeny papírt is.  Ugyan olyan lelkesedéssel játszik velük, mint a masszív műanyag játékokkal. Kicsit talán a finom motorjait is fejleszti, hogy óvatosabban kell a gyenge papír játékkal bánni.
  A neten rengeteg jobbnál-jobb ingyenesen letölthető minta van. Ezekből szemezgettem ezt az autót is a házikóval. Teljesen kezdőknek nem ajánlom, mert a kisebb részekkel való bajlódás könnyen a kedvüket szegheti, de haladók bátran vágjanak bele. Kicsit pepecselős de megéri.
  Te miket készítettél már papírból?











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ugrás a lap tetejére